Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Пухкави картофени курабийки

Пухкави картофени курабийки

Пухкави картофени курабийки
Снимка: Илиана Първанова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Уникални курабийки с картофи - не само ще ви харесат, но направо ще се пристрастите към нежния им вкус"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • пълнозърнесто брашно -   2 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сода бикарбонат -   1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необичайни, но много вкусни курабийки, подходящи и за Великден!

Сваряваме картофите с люспите. След това ги обелваме и намачкваме с ръчен пасатор.

Прибавяме към тях кафявата кристална захар, както и яйцето, ванилията, содата и накрая шарлана. Разбъркваме равномерно и малко по-малко сипваме и пълнозърнестото брашно.

Оформяме малки топченца и печем на 180 градуса за около 15-20 минутки.

Внимаваме да не изгорят, като ги съблюдаваме отгоре и отдолу. И топли и изстинали - всякак са чудесни!

Мекички и пухкави картофени курабийки!

За Великден препоръчваме да опиташ и другите ни предложения за великденски сладки или тези великденски десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: