Курабийки с локум

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Курабийки с локум1 / 2
29/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20-25 бр.
"Най-любимият вкус от детството - курабийки с локум"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • мас - 1 к.ч. разтопена свинска
  • ванилия - 1
  • локум - 1 кутия цветен
  • лимони - 1 бр. кора
  • за гарниране
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • захар - кристал за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пищна пяна. Добавете разтопената мас (по желание може да я замените с олио) и киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат. Прибавете настъргана лимонова кора и постепенно сложете брашното.

Замесете меко тесто, покрийте го с фолио и го оставете за 30 минути да почине.

С намазнени ръце откъснете топка тесто, поставете в центъра ѝ 1 парченце локум и наредете върху тава, покрита с хартия за печене. Повторете до изчерпване на тестото.

Намажете курабийките с разбит жълтък, поръсете с кристална захар и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: