Начин на приготвяне
В дълбок съд смесете боровинките със 75 г брашно (ако използвате замразени боровинки, след размразяването ги отцедете добре и чак тогава смесете с брашното).
В друг съд смесете останалото брашно с бакпулвера и добавете маслото (трябва да е студено и нарязано на ситно) - смесете го с брашното, колкото можете.
Разбийте яйцето и разбъркайте с млякото и меда. Добавете брашното и замесете тесто за курабийки. Разбъркайте боровинките.
Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност, омесете няколко пъти и разточете на кръг с диаметър 25 см. Нарежете тестото на 8 равни части.
Подредете готовите курабийки в тава, застлана с хартия за печене и печете 10-15 минути на 180 градуса.
Ако не са ви достатъчно сладки, поръсете курабийките с боровинки с пудра захар.