Кръчмарско кюфте

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Кръчмарско кюфте3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Тайната на вкусното кръчмарско кюфте не е в рецептата, а в компанията, в която го консумирате!"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 250 г
  • телешка кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г
  • масло - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на ситно и ги задушете в маслото с малко сол и черен пипер.

Объркайте двата вида кайма заедно с нарязания на ситно лук и с подправките. Прибавете 2 - 3 с. л. топла вода, за да стане по - пухкава.

Оформете 5 питки, като в средата на всяка сложете по 1 с. л. от гъбите и по няколко кубчета кашкавал.

Затворете отвора с кайма, приплескайте кюфтетата и ги изпечете на силна скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Супер рецепта!
Супер рецепта!
Супер рецепта е и тази.

Поздрави.
14.12.2010 19:17
2
1