Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
Патладжаните се измиват под течаща вода, не се обелват, а само се подсушават в домакинска хартия.
Нарязват се на филии, като първата филия е около 2-3 мм дебелина, следва втора с дебелина около 0.5 см и трета също с дебелина около 2-3 мм.
С малка кръгла метална форма се изрязва дупка по средата на филията с дебелина около 0.5 мм, която ще бъде запълнена с кръгче ементал и малко парчета шунка, които могат и да се нагънат, за да влязат добре в дупката. Двете тънки филийки патладжан ще служат като капачета от двете страни на основната.
За разяснение е добре да се поставят на дървена дъска, като първо се поставя тънък резен, похлупва се с такъв, който е с прорязано кръгче и се запълва с плънката. Покрива се с тънък резен патладжан, леко се притискат.
Медальоните първо се овалват в брашно от всички страни, следват яйцата и накрая се потапят в галета, като добре се овалват от всички страни.
Подреждат се в тавата върху хартията за печене, посоляват се със сол на вкус и се поръсват със струйка зехтин.
Поставят се в горещата фурна на 200 градуса за около 20-25 минути и се пекат до хубав златист загар.
Медальоните могат и да се изпържат в гореща мазнина.
Медальоните от патладжани (Medaglioni di Melanzane) са готови.
Източник: Peperoncino