Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса;
Форма сърце с ринг, намаслена и покрита с малко брашно.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
В купа се разбива захарта и мекото масло до крем. Добавят се жълтъците, един по един, като след всеки се разбива докато се приеме, прибавя се настърганата кора лимон, ванилията. Разбива се до крем.
Брашното се разбърква с бакпулвера и нишестето и се прибавя към маслената смес на порции, като се редува с прясното мляко.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят на порции към основното маслено тесто. Разбърква се с шпатула.
Прибавят се и 150 г нарязани на кубчета ягоди, отново се разбърква.
Останалите ягоди, 100 г, се нарязват на филийки и се посипват върху тестото на случаен принцип.
Пече се на 170 градуса до суха клечка, поставена в средата на сладкиша.
Изважда се от фурната, охлажда се за кратко, а след това върху решетка.
Преди поднася плодовият сладкиш се напудря леко с пудра захар.
Слънчевото ягодово сърце е готово.
Източник: La cucina di Asi