Начин на приготвяне
Продуктите се омесват с разтворената мая на меко тесто, което се оставя да втасва на топло за около 40 минути. Като бухне тестото се премесва наново. Разточва се на дълга, правоъгълна кора с дебелина около 1.5-2 см.
За да е правилен правоъгълникът, се оформя чрез изрязване от всички страни. Изрязаните нестандартни ленти се увиват за среда на питата. Голямото правоъгълно парче се увива на руло и се реже последователно на 9-10 трапеца.
В намаслена и набрашнена тава парчетата се редят последователно като всяко трапецовидно рулце се поставя с по-ниската част около средното парче. Оставя се да втасва отново 30 минути на топло , а след като се надигне, се намазва с разбития жълтък и се слага да се пече на около 200 градуса.
Като добие лек загар питката се покрива с хартия за печене, за да не прегори и се допича на 250 градуса още мъничко.