Бисквитена торта Шоколад

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39873402
07/05/2019
"Лесна и много вкусна - перфектната бисквитена торта за любителите на шоколада "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 381
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • Продукти за основата
  • бисквити - 1 пакет обикновени от 150 г
  • краве масло - 120 г меко
  • какао - 2 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • еспресо - 2 - 3 с.л.
  • за шоколадовия крем
  • шоколад - 2 млечни от 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • какао - 2 с.л.
  • желатин - 10 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стрийте бисквитите или ги смелете в блендер, добавете мекото масло, какаото, еспресото и захарта.

Разбъркайте много добре, сипете сместа във форма за торта, като притискате много добре към дъното на формата. Поставете я в хладилника да стегне, докато приготвяте крема.

Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците на гъст сняг с щипка сол.

В отделен съд разбийте сладкарската сметана. Разтопете на водна баня двата шоколада с щипка сол и какаото. Към разтопения шоколад добавете един по един жълтъците, като непрекъснато разбивате с миксер.

Накиснете желатина в малко студена вода да набъбне, разтопете го в микровълнова, сипете го към шоколадовата смес. Добавете сметаната при шоколада и разбивайте с миксер. На малки порции прибавяйте разбитите белтъци, като разбърквате много леко с шпатула.

Сипете крема върху основата и приберете в хладилник за 6 часа.

Украсете шоколадовата торта по ваш вкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар