Начин на приготвяне
Измиваме прясно набраните пролетни зеленини от градината – бейби спанак, малки листенца манголд, пресен лук на перца, рукола, магданоз, левурда, джоджен и естрагон (по желание).
Нарязваме ги на ситно и разбъркваме в дълбок съд заедно с 1 чаена чаша - предварително сварена и охладена елда.
Овкусяваме на вкус с хималайска фина сол, кафява захар, оцет Балсамико (бяла салатна подправка) и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Разбъркваме, за да се овкуси салатата с елда равномерно, и поднасяме още свежа.
Бърза и лесна за приготвяне пролетна спаначена салата – придаваща нежна свежест на пролетния обяд.
Подходяща пролетна салата с елда и спанак да се поднесе като гарнитура към наситени на вкус и аромат – зеленчукови ястия, веган кюфтенца от елда и др.
Здравословна и диетична салата, богата на фибри!
Чудно Вкусно!