Спанак с Яйца и Кисело Мляко

10/05/2019
"Вкусно, здравословно и много, много актуално - любимото ни предложение със спанак - с яйца и кисело мляко "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете киселото мляко с чесъна и щипка сол.

В голям тиган се разтапя 1 супена лъжица масло на средно силен огън.

Задушава се лукът за около 5 минути, докато омекнат. През това време се нарязва спанакът и се добавя с лимоновия сок и малко сол на вкус.

Разбърква се и готви още 4-5 минути.

Прехвърля се спаначената смес в подмазана с олио тавичка и се оформят 2 гнезда. Внимателно се чука по 1 яйце във всяко от тях.

Спаначените гнезда се в предварително загряна до 200 градуса фурна за около 10-15 минути или докато белтъкът побелее.

В малка тенджера разтапя останалата 1 с.л. масло на средно силен огън.

Подправя се с 1/4 чаена лъжичка чили и щипка сол. Разбърква се добре и след 1-2 минути се поръсва с ригана.

Изваждат се половинките чесън от киселото мляко.

Спаначените гнезда се сервират гарнирани с лъжица кисело мляко и поръсени с овкусеното масло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар