Парфе с ягоди в чашки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Парфе с ягоди в чашки
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
11/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"С грижа за фигурата, защото морето е все по-близо - лек десерт с дъх на ягоди"

Необходими Продукти

  • ягоди - 400 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • захар - 8 с.л.
  • лимони - кората на 1/2 плод
  • желатин - 10 г
  • бисквити - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две чаши сложете по 5 г желатин и добавете по 30 мл студена вода. Оставете за 10 минути да набъбне.

Разбъркайте заквасената сметана с 5 с.л. захар. Прибавете и фино настъргана кора на половин лимон. Бъркайте, докато захарта се разтопи.

В съд на водна баня сложете единия желатин да се втечни. Охладете и го добавете към сметаната.

Пригответе си 4 десертни чаши (купички). На дъното на всяка сложете по една бисквита.

Нарежете половината ягоди на тънки парчета и ги подредете по стените на чашите. Разпределете крема равномерно на всички чаши и ги поставете в хладилник за 1 час.

През това време нарежете 5-6 ягоди на ситно. Сложете ги да заврат заедно с 250 мл вода. Варете няколко минути, колкото да омекнат. След това прецедете само сока. Още докато е горещ, добавете останалите 3 с.л. захар и другия желатин. Разбъркайте до разтопяване и оставете напълно да се охлади.

На всяка чашка сложете по 3-4 с.л. от ягодовия сок. Върнете в хладилник за още два часа.

По желание декорирайте парфето с листа свежа мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Andreeva
Maria Andreeva
Дали би се получило също добре с агарагар, вместо желатин? Много обичам парфе и все се каня да направя подобно, но по ред причини не желае да използвам желатин.
11.05.2019 11:22
1
1
Покажи всички подкоментари