Начин на приготвяне
Поставете в блендер захарта и зрънцата кардамон, включете на максимални обороти, за да се смелят и станат на фин прах. Сложете в блендера при захарта кашуто и завъртете за няколко секунди на средни обороти. Ядките трябва да станат на ситни парченца.
Разбийте маслото със ароматната пудра захар с кашу и когато получите пухкаво кремче, добавяйте яйцата едно по едно при непрестанно разбиване.
Сипете киселото мляко и след това брашното, пресято с бакпулвера. Разбийте до хомогенност.
Загрейте фурната до 170 градуса без вентилатор. Пригответе тавичка с откопчаващо дъно - 22 см диаметър, и намаслете и набрашнете стените и дъното ѝ. Може да покриете и с хартия за печене.
Сипете сместа за сладкиша в тавата, заравнете и пъхнете в загрятата фурна. Печете 55 минути или до суха клечка.
Готовия сладкиш извадете от тавичката, като преди да откопчаете, минете с нож по стените. Преди да сторите това, добре е да изчакате 3-4 минути да поизстине. След това оставете да изстине напълно върху решетка.
В малък съд на котлона при умерен огън загрейте водата, захарта, прясно изцедения сок от лайм и настърганите корички от цитруса. Варете сиропчето 5 минути, след което сиропирайте с него сладкиша Шри Ланка.
Изчакайте хубаво да попие сиропа и да изстине и поднесете. Уникално ароматен и вкусен, този уханен сиропиран сладкиш ще очарова сетивата ви.
Да ви е сладко!