Сладкиш Рейнбоу

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Сладкиш Рейнбоу
Снимка: Denitsa
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Вкусен сладкиш във всички цветове на дъгата - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 20 г
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • галета - около 50 г
  • черни боровинки - 50 г
  • праскови - 2 бр.
  • грозде - 10 зърна бяло
  • захарни пръчици - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените праскови се нарязват на полумесеци и заедно с боровинките се поръсват обилно със захар и се оставят да престоят около 30 мин (докато се озахарят).

Яйцата се разбиват със захарта, млякото и олиото. Добавят се брашното, бакпулверът и ванилиите и се разбърква до получаването на гладка смес. Добавят се захарните пръчици и се разбърква с лъжица.

Гроздовите зърна се разрязват на две и се почистват от семките.

В предварително намазнена и набрашнена тава се изсипва сместа. Гладката смес се поръсва със слой галета, който ще предотврати плодовете да потънат.

На еднакво разстояние се разпределят плодовете, а получения сироп от озахаряването на боровинките и прасковите се изсипва отгоре.

Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на горен и долен реотан без вентилатор на 180 градуса за 15 мин, след което се намалява температурата на 155-160 градуса за още около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: