Начин на приготвяне
Почистените праскови се нарязват на полумесеци и заедно с боровинките се поръсват обилно със захар и се оставят да престоят около 30 мин (докато се озахарят).
Яйцата се разбиват със захарта, млякото и олиото. Добавят се брашното, бакпулверът и ванилиите и се разбърква до получаването на гладка смес. Добавят се захарните пръчици и се разбърква с лъжица.
Гроздовите зърна се разрязват на две и се почистват от семките.
В предварително намазнена и набрашнена тава се изсипва сместа. Гладката смес се поръсва със слой галета, който ще предотврати плодовете да потънат.
На еднакво разстояние се разпределят плодовете, а получения сироп от озахаряването на боровинките и прасковите се изсипва отгоре.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на горен и долен реотан без вентилатор на 180 градуса за 15 мин, след което се намалява температурата на 155-160 градуса за още около 35 минути.