Парфе в чашка

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Парфе в чашка
Снимка: Биляна Владова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Модерно и много практично - опитайте нашия супер вкусен десерт Парфе в чашка"

Необходими Продукти

  • бисквити за торта - 6 бр.
  • заквасена сметана - 250 г
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • сок от компот
  • За украса
  • натурално какао
  • шоколадови пръчици - цветни + сърчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течната сметана се налива в дълбока купа и към нея се добавят 3-4 с.л. пудра захар. Разбива се с миксер, но не на най-високата скорост. Трябва сметаната да стане толкова твърда, че като се завърти купата с отвора към земята, да не се разсипва.

След това се добавя заквасената сметана и отново се разбърква с миксер. Този път на още по-ниска скорост, максимум 2.

Желатинът се разтваря според указанията върху пакетчето. Добавя се към сметановата смес и се разбърква с лъжица, не с миксер. Сокът от компот се налива в купичка или дълбока чиния.

Вкусът му е според личните предпочитания, но най-добре да е кайсия заради леко накиселяващия си вкус.

Всяка една бисквита се накисва хубаво в компота и се поставя на дъното на чаша. Сметановата смес се разсипва в чашите.

Накрая парфетата се украсяват, като се поръсва с натурално какао и цветни и шоколадови пръчици и сърчица.

Парфето в чашки се оставя да стегне в хладилник за поне 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: