Сладоледено парфе

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964162533
13/05/2019
"Мили хора,които сте на диета, може ли да изядем и вашето парче сладоледено парфе, моля "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 036
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити за торта - 1 пакетче
  • краве масло - 125 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • течна сметана - 200 мл
  • крема сирене - 2 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • натурален шоколад - 1 бр.
  • бял шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите за торта се поставят в кухненски робот и се смилат на ситно. Кравето масло се разтопява. Смесва се с бисквитите и двете съставки се размесват хубаво. Изсипват се на дъното на тава с отделящи се стени и с ръка се разстилат до получаване на бисквитен блат.

След това в дълбока купа се разбива течната сметана заедно с две с.л. пудра захар. Добавят се заквасената сметана и двете пакетчета крема сирене. Отново се разбива, но този път на ниска степен на миксера.

Половината от натуралният шоколад и половината от билия се нарязват на много ситно. Щом са вече надребнени, се изсипват към сметановата смес и с лъжица всичко се разбърква.

Желатинът се разтваря според указанията върху пакетчето. Добавя се към сметановата смес и се разбърква. Изсипва се върху бисквитеният блат и с помощта на шпатула се разстила равномерно и леко се заглажда парфето.

Накрая се настъргва на едро ренде от двата вида шоколад за украса и сладоледеното парфе се слага във фризер за 8- 9 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар