Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки

Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки
Снимка: Храна за Душата
2 / 7с Видео
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Не се стеснявайте да си отрежете второ или трето парче торта, тя затова е направена толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • ръжен хляб - 250 г
  • яйца - 2 яйца
  • масло - 150 г
  • захар - 100 г
  • шоколад - 250 г
  • За крема
  • уиски - 50 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 200 г
  • захар - 50 г
  • пудра захар - 50 г
  • За декорация
  • боровинки - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете ръжения хляб в блендера. Добавете захарта и яйцата и блендирайте до хомогенност.

Разтопете шоколада и масло в микровълновата фурна или на водна баня и прибавете към ръжената смес. Блендирайте повторно и прехвърлете получената смес в ринг, покрит с лист хартия за печене. Изпечете ръжено-шоколадовия блат за 20 минути на 170°C.

За крема отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Поставете в купа жълтъците, добавете захарта и разбийте добре. Поставете купата на водна баня и бъркайте, докато сместа се сгъсти и добие еднородна консистенция.

Затоплете сладкарската сметана и добавете шоколада, начупен на парчета. Бъркайте, докато се разтопи напълно в топлата сметана и сместа стане хомогенна.

Добавете уискито, разбъркайте сместа и охладете за кратко.

Разбийте белтъците с пудрата захар и щипка сол на пухкав сняг. Обединете трита компонента на крема с шпатула и охладете за кратко.

Намажете ръжения блат с шоколадовия мус крем и гарнирайте шоколадовата торта с пресни боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: