Кремсупа от червена леща и сладки картофи

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
15/05/2019
"С кадифена консистенция и вкус, който ще допадне на всеки заклет лакомник "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 104
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете главата лук и поставете да се вари в подсолена вода. Прибавете нарязани едро моркова и сладките картофи. Оставете зеленчуците да се сварят до полуготовност и добавете червената леща Оберон.

Нарежете едро скилидките чесън и добавете.

Запечете семената кимион в сух тиган за кратко. Прехвърлете в хаванче и счукайте ситно кимиона. Добавете в супата. Когато лещата се свари, свалете съда от котлона. Пасирайте супата до гладък крем и добавете течната сметана и маслото. Овкусете с чаена лъжичка бял пипер и къри и разбъркайте финално.

Загрейте олио в тигана и добавете печените фъстъци. Овкусете с чаена лъжичка люто чили и супена лъжица пушен червен пипер. Запържете ядките за кратко и прехвърлете в купичка.

Гарнирайте кремсупата от червена леща и сладък картоф с пикантните фъстъци и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар