Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с грис и лимонов сок

Реване с грис и лимонов сок

редакция:
Реване с грис и лимонов сок
Снимка: Мариета Илиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"И за десерт - любимото реване, но сиропирано в дъхав лимонов сок."

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 2 ч.ч. пшеничен
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 3
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме захарта и яйцата, след това добавяме гриса. Накрая добавяме, ванилията и бакпулвера и разбъркваме.

Изсипваме в намазнена и набрашнена тавичка. Печем около 30 мин на 180 градуса. След като се опече, го оставяме да изстине напълно.

След това в тенджерка слагаме водата и захарта да заврат, добавяме лимона, който сме нарязали на резени, и оставяме да поври за десетина минути.

След това отстраняваме резените лимон и заливаме лимоновото реване с горещия сироп.

Режем реването на парчета и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих го по рецептата ви, като установих, че сладкишът е зърнист при ядене, може би грисът трябва да се свари преди да се пече, или да се добави вода при печене. Заливката не е достатъчна, 2 ч.ч вода са малко, формата ми е 20см, може би всеки трябва да си прецени според формата на тавата. Най ми допадна лимонова зах.сироп.
19.02.2025 13:10
ТЕОДОРА ИВАНОВА
ТЕОДОРА ИВАНОВА
В сиропа добавих сока от два лимона.
27.03.2020 16:29
1