Чийзкейк с мента без захар

ЕленаЕленаЧирак6199
14/05/2019
"С аромат и обещание за свежо лято - разкошен десерт, който непременно трябва да опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 587
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 оп. от 190 г
  • масло - 80 г
  • извара - 400 г безсолна
  • кисело мляко - 4 % /200 г/
  • желатин - 2 оп. от 10 г на Йоткер (той стяга най - бързо и най - ефективно)
  • мед - на вкус или агаве
  • мента - няколко листенца
  • ментов сироп - 1 с.л. ако имате
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за тавичка с диаметър 20 см . Ако абсолютно желаете чийзкейкът да ви е без грам захар, заменете бисквитите и сладкото да са за диабетици или със стевия. Първоначално не го планувах така, но в последствие кремът си остана идеален и така.

Основата е от бисквити и масло, нея няма какво да я коментирам. Кремът се прави, както следва. Разбива се безсолната извара с киселото мляко и листенцата мента. Прибавя се медът на вкус и ако имате сироп от мента.

Най-накрая се слага разтопеният в микровълнова желатин на д-р Йоткер и се бърка енергично, така че да не стане на бучки. За предпочитане е да оставите изварата и киселото мляко да се постоплят на стайна температура предварително, за да не пресичат желатина.

Изливате чийз сместа върху бисквитената основа и оставяте чийзкейка да стегне в хладилника.

Накрая украсявате сладкиша със сладко и плодове.

Лек и вкусен десерт за малки и големи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар