Начин на приготвяне
Първо започваме с картофите - хубаво ги измиваме и режем на колеми кубчета, разпределяме в четири гювечета картофите, после повтаряме това с морковите, лука и чесъна.
След като сме разпределили зеленчуците, минаваме на другия етап - доматения сос, който аз правя по следния начин:
Сипвам доматен концентрат в една купа, слагам една чаша вода, олио, сол и риган, всичко това разбърквам хубаво до получаване на сос, който с помощта на една лъжица разпределям по гювечетата. Поставям капаците им и ги слагам във фурната.
Пека на 200 градуса за един час. След като мине един час отваряме капачетата на гювечетата и счукваме по едно яйце на всяко едно и пак слагаме на фурната за 10 минути. Практично за вечеря или бърза рецепта за неканени гости. Вкусно и харесвано от всички.
В гювечета можете също да си приготвите страхотно сирене по шопски, а даже и качамак.
P.S. по желание можете да сложите чушки, гъби и други зеленчуци във вашите гювечета.