Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свинско с доматен сос и зеленчуци

Свинско с доматен сос и зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свинско с доматен сос и зеленчуци1 / 2
04/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Традицията повелява зимните ястия да са богати и задължава да са ароматни и вкусни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • домати - 4 броя, меки, големи
  • доматен сок - на око (около 150 мл)
  • кисели краставички - 5 броя
  • патладжани - 1 брой, изпечен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - на прах
  • мазнина - растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свиснкото се реже на парчета, овкусява се с подправките и се слага да се запържи добре в малко сгорещена мазнина. Когато месото е готово се добавят нарязаните на по-едри парчета кисели краставички и остърганите от кората изпечени патладжани.

Обърква се добре и след няколко минути се добавят нарязаните на парчета меки домати.

Ястието къкри, докато не се размекнат добре доматите. Лсед това се прибавя и доматеният сок, овкусява се с подправки и се оставя да къкри. Малко преди ястието да е готово се добавя и чесънът на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: