Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с песто от левурда и орехи

Талиатели с песто от левурда и орехи

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Талиатели с песто от левурда и орехи
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Да съчетаем италианската традиция с българския вкус в една чиния"

Необходими Продукти

  • талиатели - 200 г
  • левурда - 100 г
  • орехи - 1 к.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • пушен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме пестото. Започваме с измиването на левурдата, след което изчистваме стъблата и накъсваме на парчета.

Вземаме една купа, в която слагаме левурдата, зехтин, сол и лют пипер и почваме да пасираме, след което добавяме орехите и бъркаме с една лъжица. Ако ви е много гъсто разредете със зехтин или добавете малко вода.

След като е готово минаваме на сваряването на талиателите.

Слагаме в една тенджера един литър вода и чакаме да заври, след което добавяме сол и олио и пускаме талиателите за седем минути.

След като се сварят ги отцеждаме и ги връщаме в тенджерата, слагаме пестото вътре и бъркаме хубаво.

След което сервираме, заливаме със зехтин и поръсваме пушен пипер.

Талиателите с песто от левурда и орехи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gurme baron
Gurme baron
нямали силен дън на чесън ??
04.12.2019 11:35
1
Покажи всички подкоментари