Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно. Загрейте зехтин в дълбок тиган и поставете да се задушава. Накълцайте ситно скилидките чесън и прибавете в тигана. Подправете със сол, черен пипер и пушен червен пипер.
Добавете белия перлен ориз и запържете, докато зрънцата станат прозрачни.
Накълцайте листата спанак на едро и прибавете към плънката. Добавете и накълцана ситно люта чушка и по половин връзка копър и магданоз.
Сипете доматеното пюре и разбъркайте сместа. Добавете буркан нахут, сипете и малко от течността, разбъркайте добре и свалете сместа от котлона.
Отрежете върховете на чушките и запазете капачетата. Напълнете ги с плънката и подредете в тавата.
Поставете обратно капачетата на постните пълнени чушки, долейте чаена чаша топла вода или зеленчуков бульон в тавата и прехвърлете в загрята на 200°C фурна за 30 минути.