Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с нахут и спанак

Пълнени чушки с нахут и спанак

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Пълнени чушки с нахут и спанак
Снимка: Храна за Душата
1 / 2
29/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"За приготвянето на перфектните постни пълнени чушки ви трябва малко нахут и спанак, подробности ще намерите в рецептата"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 - 5 бр.
  • нахут - 400 г
  • ориз - 100 г бял
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • люти чушки - 1 бр.
  • спанак - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. Загрейте зехтин в дълбок тиган и поставете да се задушава. Накълцайте ситно скилидките чесън и прибавете в тигана. Подправете със сол, черен пипер и пушен червен пипер.

Добавете белия перлен ориз и запържете, докато зрънцата станат прозрачни.

Накълцайте листата спанак на едро и прибавете към плънката. Добавете и накълцана ситно люта чушка и по половин връзка копър и магданоз.

Сипете доматеното пюре и разбъркайте сместа. Добавете буркан нахут, сипете и малко от течността, разбъркайте добре и свалете сместа от котлона.

Отрежете върховете на чушките и запазете капачетата. Напълнете ги с плънката и подредете в тавата.

Поставете обратно капачетата на постните пълнени чушки, долейте чаена чаша топла вода или зеленчуков бульон в тавата и прехвърлете в загрята на 200°C фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: