Лазаня в микровълнова

23/05/2019
"Любителите на лазанята няма да чакат за любимото си ястие - то става много бързо в микровълновата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо893
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Голяма купа се намазва с олиото, прибавят се лукът и чесънът и без да се похлупва, купата се поставя в печката за 1 мин при 600 Вт.

Каймата се намачква с вилица и се прибавя. Получената смес се държи 2 мин при 600 Вт.

Зеленчуците се смесват с виното и сол на вкус и се оставят да престоят.

Млякото се загрява 2 мин при 600 Вт, към него се прибавя нишестето и се разбива с тел, след което съдът се покрива с капак и се загрява 1 мин при 600 Вт.

След това отново се разбърква и се оставя известно време да престои.

Още веднъж се разбърква и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.

В 2 керамични форми за лазаня се слагат последователно месна плънка, сос и кори, докато се напълнят.

Завършва се с месна плънка и сос, като се внимава корите да са добре покрити.

Формите се покриват с пергаментова хартия и се поставят в печката за 8 мин при 600 Вт.

Лазанята се поръсва с настърганите ябълки, по желание кашкавал, покрива се и отново се поставя в микровълновата печка за още 2 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар