Начин на приготвяне
Натрошете готовите блатове на фини трохи. Прибавете към тях предварително смени орехи, какао и бакпулвера. Разбъркайте добре.
В друг съд разбийте яйцата със захарта и меда на пухкав крем. Прибавете олиото и прясното мляко и отново разбъркайте. Накрая добавете 1 лъжица ром или ванилия по избор.
Смесете сухите с течните съставки, като бъркате с лъжица.
Почистете черешите от костилките.
Подмажете правоъгълна тава с малко олио. Сипете сместа за сладкиша и наредете отгоре черешите.
Сложете сладкиша с череши да се пече на 170 градуса за около 25-30 минути, до суха клечка.
След изпичане поръсете с пудра захар.
Шоко сладкишът с череши е готов.