Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с пилешки гърди на фурна

Фусили с пилешки гърди на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фусили с пилешки гърди на фурна1 / 2
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • фусили - 350 г
  • пилешко месо - 500 г, пилешки гърди
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 5 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 1 консерва, белени
  • моцарела - 2 топчета
  • чери домати - 500 г
  • босилек - 1 връзка
  • риган - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - за тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържва до омекване. Прибавя се доматеното пюре, размито с малко вода. Овкусява се със солта и черния пипер. Оставя се да къкри на тих огън около 15-20 мин.

Прибавя се босилекът и риганът, като се отдели малко от зелените подправки за украса. Готви се още за 5 мин. В останалия зехтин се запържва пилешкото месо, докато промени цвета си. Осолява се и се поръсва с черен пипер.

Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се полива с половината от соса. Изсипва се в намаслена тавичка и се покрива с месото и доматчетата чери, нарязани на половина. Залива се с останалия сос и се подрежда сиренето Моцарела.

Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна. Накрая на печенето се премахва фолиото и се пече още за 5-6 мин. Украсява се с клончетата босилек и риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: