Начин на приготвяне
В дълбока купа начупвам бисквитите на малки парчета.
Разбивам сметаната с пудрата захар и ванилената есенция на пухкав крем.
След това добавям маскарпонето и отново разбивам. Смесвам крема с начупените бисквити и разбърквам хубаво с шпатула.
Сглобявам тортата във форма с подвижен ринг- 22 см с подложка.
Слагам ред от обикновените бисквити, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвам с бисквити.
Слагам тортата в хладилника за цяла нощ.
Махам ринга на бисквитената торта и разбивам допълнително 100 мл течна сметана.
Измазвам бисквитената торта с маскарпоне и заравнявам цялата торта, след това декорирам със сладко от боровинки.
Коментари
Вече е в любими, но и аз искам да попитам - омекват ли бисквитите? Да ги полея ли с малко прясно мляко?
г-жо Николова как така си присвоявате чужди рецепти?
Да бяхте посочили източника на рецептата......