Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от боровинки

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
546
761
2
26/05/2019
"Тази свежа бисквитена торта събра толкова почитатели, че спокойно можем да я обявим за Кралица на лесните торти"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412 885
  • Преглеждания за месеца9460
  • Преглеждания за седмицата1419
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

  • бисквити - 450 г обикновени
  • сладкарска сметана - 300 мл течна
  • маскарпоне - 750 г
  • сладко от боровинки - 400 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилия - есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа начупвам бисквитите на малки парчета.

Разбивам сметаната с пудрата захар и ванилената есенция на пухкав крем.

След това добавям маскарпонето и отново разбивам. Смесвам крема с начупените бисквити и разбърквам хубаво с шпатула.

Сглобявам тортата във форма с подвижен ринг- 22 см с подложка.

Слагам ред от обикновените бисквити, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвам с бисквити.

Слагам тортата в хладилника за цяла нощ.

Махам ринга на бисквитената торта и разбивам допълнително 100 мл течна сметана.

Измазвам бисквитената торта с маскарпоне и заравнявам цялата торта, след това декорирам със сладко от боровинки.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Рейчъл Рей
Рейчъл Рей
18.12.2020 16:13
Г-жо Николова, бисквитената торта, преди години се правеше с крем нишесте.и се украсяваше отгоре с бисквитени трохи.И излизаше евтино.Не всеки може да си позволи вашия вариант- с близо 1 кг маскарпоне, сладко от боровинки,сладкарска сметана...
0
0
Валентина Джамбазова
?????????????
0
2
Валентина Джамбазова
Направо съм шокирана....
г-жо Николова как така си присвоявате чужди рецепти?
Да бяхте посочили източника на рецептата......
0
3