Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско печено в микровълнова

Свинско печено в микровълнова

Свинско печено в микровълнова1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Време е да изпробваме микровълновата и за друга цел освен за топлене на вече готова храна"

Необходими Продукти

  • свински врат - 800 г (без кости)
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съдът се загрява празен 8 мин при 600 Вт.

Месото се измива, подсушава се и се натрива с подправките.

Слага се в специална тава за микровълнова печка с по–тлъстата страна надолу.

Термометърът за микровълнова печка се набожда в месото и ястието се слага във фурната за 18 мин при 600 Вт.

Вътрешната температура на месото не трябва да надвишава 80°C.

Ако това стане, превключете на 180 Вт.

От сока пригответе сос за месо по избор.

Време: 8 мин (предварително загряване на съда), 18 мин

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако може да добавя нещо техническо: само съда не може да бъде никога загрят, самата храна като се загрее, тя загрява съда. Микровълните въздействат на живите клетки, не влиаят на съдовете. И да благодаря за рецептата, която се надявам да опитам съвсем скоро - благодаря.
25.09.2024 10:15
Анонимен
Анонимен
Супер
02.02.2024 18:02