Гаспачо - Испанска студена доматена супа

Румяна С.Румяна С.Новак302045
26/05/2019
"Забравете за таратора, най-актуалната студена супа и това лято ще бъде Гаспачо или Испанска студена супа "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 074
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по меки доматки. Белим ги и пасираме в блендер. Пасираме и останалите зеленчуци без магданоза.

Овкусяваме доматената супа със сол, зехтин и оцет.

След което с миксер леко разбъркваме.

Сместа се изсипва в керамичен или стъклен съд, покрива се и се оставя поне за час в хладилника, а най-добре за цяла нощ.

Сервираме, като поръсим магданоз.

Гаспачо е известна още като течна салата и е много подходяща студена супа за горещите летни месеци.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
13.06.2019 22:10
До колкото аз знам и филийка хляб се слага
0
0
Румяна С.
Румяна С.
14.06.2019 11:25
Ако желаете да, но вкъщи не консумираме :) Това е безглутеново Гаспачо :))
1
0
Мартин
Мартин
26.05.2019 21:56
Бърза, лесна, вкусна и много освежаваща супа!
1
0