Начин на приготвяне
Черешите се измиват, подсушават и се отделя костилката от тях.
В дълбока купа разбиваме яйцето със захарта. След това добавяме киселото мляко и олиото и доразбиваме с миксер.
Пресяваме брашното и го смесваме с бакпувера. След това го слагаме в купата при другите компоненти, добавяме и ванилията и разбиваме с миксера отново, докато се получи гъста кексова смес. Използваме продълговата кексова форма ( ако искате може и в обикновена кексова форма).
Намазняваме формата хубаво с олио. Сместа, която се получава, е много за моята форма, затова пека на два пъти.
Покривам дъното със сместа и подреждам черешите една до друга, като ги притискам леко, след което изсипвам другата част от сместа.
Пече се на загрята фурна за около 30-40 минути или докато е готов, като пробваме с клечка за зъби дали се е изпекъл сладкишът.
След като изстине плодовият сладкиш го вадим от тавичката и го поръсваме с пудра захар. Да Ви е сладко!