Панирана бяла риба с брюкселско зеле

29/05/2019
"Ще бъдем напълно честни с вас - тази вкусна риба трябва да се сервира с вино, за да усетите богатството на вкуса ѝ "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на парчета, като от филе се получават по 3 парчета. В дълбока чиния се слага брашното. В друга дълбока чиния се разбиват яйцата. В трета дълбока чиния се слага галетата. Подреждат се една до друга в този ред.

Рибата се подготвя за пържене, първо едната и после другата. Парче риба се овалва в брашно. Потапя се в яйцата. Овалва се в галета. Поставя се на дъска. Това се повтаря с всички парчета риба.

Двата вида риба се нареждат на 2 отделни кухненски дъски. Разделят се, за да може да се консумира риба по желание.

В тиган се загрява олио. Рибата се първи от двете страни. Първо едната, после другата. Овкусява се със сол. Брюкселското зеле се измива и нарязва на две. Чесънът се обелва и нарязва на филийки.

В тиган се слага маслото да се разтопи. Добавя се брюкселското зеле.

Поставя се капак, за да се задуши. Разбърква се. Маха се капакът. Добавя се чесънът. Запържват се. Подправя се със сол.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар