Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Овчарска салата»Овчарска салата с цедено кисело мляко

Овчарска салата с цедено кисело мляко

Овчарска салата с цедено кисело мляко
Снимка: Илияна Димова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
22 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Ако така се хранят овчарите, сериозно обмисляме да се впуснем в ново професионално поприще"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр. голяма
  • зелени чушки - 4 бр. Сиврия
  • домати - 2 бр. големи
  • колбас - 100 г шпеков
  • кашкавал - 100 г
  • сирене твърдо - 50 г (овче или краве)
  • яйца - 2 бр.
  • червен лук - 1 бр. кромид
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • оцет
  • кисело мляко - 100 г цедено
  • копър - пресен връхчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме твърдо яйцата. Охлаждаме и белим. Измиваме и белим краставицата и доматите. Внимателно ги нарязваме на средни по размер кубчета.

Чушките Сиврия почистваме от семената, измиваме и също нарязваме. Едно от яйцата нарязваме на малки парченца, а другото оставяме за украса на салатите.

Шпековия колбас нарязваме на ситно, а кашкавала - на кубчета. Почистваме и нарязваме лука. В купа смесваме всички нарязани продукти. Овкусяваме със сол, олио и оцет на вкус.

внимателно и разпределяме салатата в порционни чинии.

На всяка овчарска салата настъргваме на ренде сирене. Украсяваме с парченце варено яйце и стръкче пресен магданоз.

Цеденото кисело мляко смесваме с наситнени пресни връхчета копър, сол, олио по вкус и гарнираме салатите.

Овчарската салата с цедено кисело мляко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: