Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бланширане на зеленчуци в микровълнова

Бланширане на зеленчуци в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119140
Бланширане на зеленчуци в микровълнова1 / 2
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 500 г
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити зеленчуци се слагат в тенджера или тава, заливат се с водата, похлупват се и се бланшират 7 мин при 700 Вт или 8 ½ мин при 600 Вт.

По средата на бланширането се разбъркват.

След това бързо се охлаждат в много студена вода (може да се използват кубчета лед).

Бланшираните зеленчуци се отцеждат се добре, опаковат се и се замразяват.

Изключение прави спанакът, който има по–добър вкус при обикновено бланширане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: