Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с гъби и зеленчуци на микровълнова

Пилешки бутчета с гъби и зеленчуци на микровълнова

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пилешки бутчета с гъби и зеленчуци на микровълнова
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
03/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Микровълновата ще ви помогне да приготвите вкусотията от пилешки бутчета със зеленчуци и гъби - вижте как"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. цели
  • ориз - 200 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • челядинки - 250 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в тенджера под налягане за микровълнова. Гъбите се накисват във вода, за да падне мръсотията.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Морковът и тиквичката се обелват и измиват. Нарязват се на ситно.

Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситно. Челядинките се доизмиват.

Всички зеленчуци се добавят в тенджерата. Овкусяват се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Всяко от бутчетата се осолява. Слагат се в зеленчуците, като им се издълбава по малко кладенче. Добавят се 500 мл вода. Затваря се с капака.

Пуска се в микровълновата за 20 минути. Оставя е да почине 10 минути и се пуска за още 15 минути.

Изкарва се пилето с ориз от микровълновата с ръкохватки.

Оставя се да почине още 10 минути, преди да се отвори капакът.

Сервира се готовият свеж обяд - пилешки бутчета с гъби и зеленчуци на микровълнова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: