Начин на приготвяне
Фурна - 150 градуса;
Форма за мъфини и 12 бр. книжни капсули.
Черешите се почистват от костилката, натопяват се в ром от предната вечер. В купа се смесва брашното, солта, какаото, содата бикарбонат, разбъркват се с телена бъркалка.
В купа се разбива мекото масло, ванилията и захарта до крем, пухкав и побелял, за около 5-7 мин.
Добавя се и олиото и отново се разбива и се получава течна смес, близка до майонеза. Прибавя се на порции брашнената смес, като се редува с мътеницата, и се завършва с брашно. Купата се остъргва отдолу с шпатула.
Сместа се разпределя в книжните капсули като се напълват 2/3 от нея. Пече се на 150 градуса за около 25/30 мин.
Изваждат се от фурната и се охлаждат напълно, след което с не много дебела дървена, или друга подобна, дръжка се пробиват точно по средата. Напълват се с 1 до 2 консервирани череши. Оставят се настрана.
Сметаната се разбива до меки върхове.
Крема сиренето се смесва с пудрата захар и ванилията до крем. Изсипва се при сметаната и отново се разбива на висока скорост до твърди върхове. Ако сместа случайно е по-течна се прибира в хладилник за около 20 мин.
След това се напълва пош със среден по големина звездовиден накрайник и с негова помощ се поставя крем отгоре върху всеки къпкейк. За разкош по средата на крема се поставя по една свежа череша.
Съхраняват се в хладилник.
Шоколадовият къпкейк с череши и глазура от крема сирене е готов.