Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Шоколадов къпкейк с череши и глазура от крема сирене

Шоколадов къпкейк с череши и глазура от крема сирене

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Шоколадов къпкейк с череши и глазура от крема сирене
Снимка: marcheva14
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Не искаме торти, не искаме сладкиши, искаме просто някой да ни приготви този Шоколадов къпкейк с череши и разкошна глазура"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • какао - 2 пълни с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • захар - 150 г
  • масло - 50 г стайна температура
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 бр. L
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • мътеница - 120 мл
  • сол - щипка
  • череши - 20 - 22 бр. свежи (по - дребни)
  • ром - 3 с.л.
  • Глазура
  • крема сирене - 150 г Филаделфия
  • сметана - 150 мл 30%
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 150 градуса;

Форма за мъфини и 12 бр. книжни капсули.

Черешите се почистват от костилката, натопяват се в ром от предната вечер. В купа се смесва брашното, солта, какаото, содата бикарбонат, разбъркват се с телена бъркалка.

В купа се разбива мекото масло, ванилията и захарта до крем, пухкав и побелял, за около 5-7 мин.

Добавя се и олиото и отново се разбива и се получава течна смес, близка до майонеза. Прибавя се на порции брашнената смес, като се редува с мътеницата, и се завършва с брашно. Купата се остъргва отдолу с шпатула.

Сместа се разпределя в книжните капсули като се напълват 2/3 от нея. Пече се на 150 градуса за около 25/30 мин.

Изваждат се от фурната и се охлаждат напълно, след което с не много дебела дървена, или друга подобна, дръжка се пробиват точно по средата. Напълват се с 1 до 2 консервирани череши. Оставят се настрана.

Сметаната се разбива до меки върхове.

Крема сиренето се смесва с пудрата захар и ванилията до крем. Изсипва се при сметаната и отново се разбива на висока скорост до твърди върхове. Ако сместа случайно е по-течна се прибира в хладилник за около 20 мин.

След това се напълва пош със среден по големина звездовиден накрайник и с негова помощ се поставя крем отгоре върху всеки къпкейк. За разкош по средата на крема се поставя по една свежа череша.

Съхраняват се в хладилник.

Шоколадовият къпкейк с череши и глазура от крема сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: