Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с блат от майонеза

Шоколадова торта с блат от майонеза

Шоколадова торта с блат от майонеза
Снимка: Цветелина Стратова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • За блата
  • майонеза - 200 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 10 г
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • За крема
  • шоколад - 200 г 50%
  • течна сметана - 200 мл
  • банани - 1 бр.
  • За украсата
  • шоколад - 300 г 70%
  • краве масло - 50 г
  • тоблерон - 1 бр.
  • шоколадови бонбони - 3 бр.
  • орехи - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам, първо, сухите съставки, след това прибавяме майонезата и водата, след това разбъркваме с миксер.

Сместа изсипваме в тавичка 24 см с хартия за печене. Изпичам в предварително загрята фурна на 180°C за 50 мин изчакваме да изстине блатът и разрязвам блата на две.

За крема разбиваме сметаната с миксера, разтапям шоколада на водна баня и ги смесваме внимателно.

След като сме срязали шоколадовия блат, слагаме блата, след това крема и нарязваме банана и също го слагаме, отгоре слагаме и другия блат. Слагаме шоколадовата торта за няколко часа да стегне.

Започваме подготовката за украсата на тортата с банани. Разтапяме 200°C от шоколада на водна баня с маслото и заливаме тортата с него.

Смиламе орехите и поръсваме тортата с тях.

След това разтопяваме другата останала част от шоколада и слагаме смлени орехи, разбъркваме и слагаме в хладилника, за да стегне.

След това правим топченца от тях и декорираме шоколадова торта с блат от майонеза и оставаме да стегне за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: