Салата от гриловани зеленчуци със запечено овче сирене

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121992
01/06/2019
"Най-вкусните предястия се приготвят на грил - ето го и ароматното доказателство "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо964
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката, патладжана и домата нарежете на дебели шайби. Сложете ги на добре загрята скара да се изпекат и от двете страни. Оставете зеленчуците леко хрупкави.

Сиренето нарежете на две по-малки плочки. Напудрете с брашно и запечете в намаслен добре загрят тиган и от двете страни.

Пасирайте няколко стръка магданоз, орехови ядки, малко пармезан, зехтин и сол и ще получите домашно магданозено песто.

В салатена чиния подредете грилованите зеленчуци, като ги редувате. Овкусете ги с дресинг от накълцан чесън, оцет, зехтин и сол.

Поставете върху тях запеченото овче сирене.

Гарнирайте салатата с маслини и магданозено песто.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар