Лесни питки със сирене на тиган

01/06/2019
"Няма втасване, няма печене във фурната - просто месите и приготвяте за нула време Лесни питки със сирене на тиган "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 597
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода, като прибавите захарта и 1 с.л. брашно. Оставете маята на топло, за да бухне.

Пресейте брашното и направете кладенче.

Изсипете маята, добавете солта и зехтина. Разбъркайте. Добавяйте на порции топла вода до замесването на меко, нелепнещо тесто.

Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете на топло, за да втаса.

От готовото тесто направете 7-8 топки. В средата на всяка топка сложете натрошено сирене.

Разточете всяка топка на питка, може и само да ги раздърпате.

Загрейте тиган за печене. Намажете го с масло и поставете една от питките.

Изпечете до златисто, след което обърнете и от другата страна.

Изпечете и останалите питки по същия начин.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар