Печени ябълки в бутертесто с плънка

05/06/2019
"Печени ябълки, но не каквито си представяте, а уникално вкусни и ароматни "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутертесто - 500 г готово
  • ябълки - 4 бр.
  • канела - ½ ч.л.
  • краве масло - за намазване
  • кафява захар - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 - 2 с.л.
  • За плънката
  • бял шоколад - 2 - 3 блокчета
  • топено сирене - 20 г
  • ядки - 1 с.л. орехи, бадеми или фъстъци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете със специален прибор или с остър нож сърцевината на ябълките и тъй като тестото се изпича бързо, ги запечете предварително за 5-7 мин в гореща фурна, докато поомекнат.

Разточете 4 големи кори от бутертестото, а след това със стъклена чаша изрежете симетрично от краищата на четирите страни на всяка по един полукръг, така че тестото да получи формата на кръст, след което с ръба на наклонената чаша направете от всяка страна на „кръста“ по 3 дъговидни среза.

Смесете натрошения шоколад, нарязаното сирене и счуканите ядки, напълнете поомекналите ябълки, оваляйте ги в кафявата захар и канелата, поставете всяка ябълка в средата на тестен кръст, съберете краищата му над нея и ги скрепете добре.

Наредете пакетчетата с пълнени ябълки в намаслена тава, и по желание ги поръсете отгоре с малко канел аи фина захар. Печете ги в предварително загрята на 220 градуса фурна 10-20 мин, докато се зачервят.

След като извадите пълнените ябълки, ги поръсете обилно с пудрата захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар