Зеленчукова яхния с тиквички и ориз

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109114
02/06/2019
"Истински зеленчуков празник за всички, зажаднели да нещо вкусно и сочно "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 351
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете всички зеленчуци, нарежете на ситно лука и чесъна, морковите на шайби, а тиквичките, чушките и домата на кубчета. Накиснете измития ориз в гореща вода.

В тенджера загрейте зехтина и запържете лука и чесъна. Добавете морковите и чушките, задушете ги под капак за около 5 минути.

Прибавете тиквичките и ги запържете за около 5 минути на бавен огън, прибавете червения пипер и разбъркайте.

Налейте гореща вода, колкото да покриете зеленчука, затворете капака и оставете да заври. След като заври, прибавете отцедения ориз и разбъркайте.

Варите яхнията до готовност на ориза, прибавете домата, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, ако е нужно налейте малко гореща вода и оставете ястието за 5 минути на бавен огън.

Премахнете тенджерата от котлона и прибавете зелените подправки, нарязани на ситно, и маслото, затворете капака и задушете за 10 минути, преди да сервирате.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар