Начин на приготвяне
Измийте и почистете всички зеленчуци, нарежете на ситно лука и чесъна, морковите на шайби, а тиквичките, чушките и домата на кубчета. Накиснете измития ориз в гореща вода.
В тенджера загрейте зехтина и запържете лука и чесъна. Добавете морковите и чушките, задушете ги под капак за около 5 минути.
Прибавете тиквичките и ги запържете за около 5 минути на бавен огън, прибавете червения пипер и разбъркайте.
Налейте гореща вода, колкото да покриете зеленчука, затворете капака и оставете да заври. След като заври, прибавете отцедения ориз и разбъркайте.
Варите яхнията до готовност на ориза, прибавете домата, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, ако е нужно налейте малко гореща вода и оставете ястието за 5 минути на бавен огън.
Премахнете тенджерата от котлона и прибавете зелените подправки, нарязани на ситно, и маслото, затворете капака и задушете за 10 минути, преди да сервирате.