Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Зеленчукова яхния с картофи

Зеленчукова яхния с картофи

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Яхния само със зеленчуци - мечтата на вегетарианците и постещите"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • домати - 1 буркан червени стерилизирани
  • лук - 2 глави /100 гр./
  • чушки - 3 бр. червени
  • чесън - 3 скилиди
  • олио - 50 мл.
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и нарязват на едри кубчета. Чушките се измиват, изчистват от семките и се нарязват на дребни парчета. Лукът се обелва и нарязва. Чушките и лукът да не се пържат и задушават!

Олиото се загрява в тенджера и се поставят всичките продукти.

Доматите, ако не са обелени преди стерилизацията, след изваждане от буркана се обелват много лесно и тогава се поставят в тенджерата. Налива се вода, докато се покрият продуктите.

Вари се на слаб огън, докато се сварят картофите - около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодор Хаджиев
Тодор Хаджиев
Зеленчуковите яхнии са от групата на постните храни и са широко използвани в българската национална кухня. Те са изключително здравословни храни, особено когато се приготвят без пържене на зеленчуците.Радостен е фактът, че в този конкурс се предложи такова голямо разнообразие от чудесни зеленчукови яхнии.
28.12.2016 21:31