Канадски Путин

Kostadin StefanoffKostadin Stefanoff
Новак
1814036
Канадски Путин2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С риск да предизвикаме международен скандал, препоръчваме тази уникална рецепта за Путин, Канадски Путин"

Необходими Продукти

  • Основни
  • картофи - 3 - 4 бр. големи
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • Грейви сос
  • масло - 90 г
  • брашно - 30 г
  • бульон - 600 мл тъмен говежди/телешки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сос уорчестър - 2 ч.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л. студена
  • Добавка
  • извара - твърда (cheese curds, cottage cheese)
  • моцарела - зряла като заместител
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите по дължина на 0.5/0.5 дебелина. Подсушете в кухненска хартия и сложете в купа, поръсете със зехтина, сол и пипер на вкус и размесете хубаво да се покрият.

Наредете на хартия за печене и печете по 10-12 мин от едната и от другата страна. Сложете в купа и покрийте с капак да поомекнат и да се запазят топли. (Можете да ги изпържите също, ако не ви пречи да са по мазнички).

Във тиган на средна температура сложете маслото. Когато се разтопи, добавете брашното и бъркайте, докато стане златисто. Добавете бульона (направете си домашен, кубчетата нямат нищо общо с бульон), солта, пипера и соса Уорчестър, усилете котлона и бъркайте, докато заври.

В купичка междувременно разбъркайте нишестето и водата, докато стане на каша. Добавете я на тънка струя към бульона и бъркайте енергично, за да не стане на бучки. Бъркайте така, докато се сгъсти сосът, горе-долу като гъста боза трябва да изглежда.

Сложете изварата на бучки (която най-накрая се появи и в нашите магазини) при печените или пържени картофи и залейте с горещия сос. Разбъркайте, докато се покрият добре.

Насладете се на Канадския Путин с хубава бира или червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: