Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с бял, черен шоколад и ягоди

Торта с бял, черен шоколад и ягоди

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Торта с бял, черен шоколад и ягоди
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Шоколадово обяснение в любов за онези, които обожават тортите - за разкош добавихме и ягоди"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1 опаковка (ванилия)
  • сладко от ягоди - 200 г
  • ягоди - 600 г
  • чаени бисквити - 1 опак. Роден край (какао)
  • черен шоколад - 2 бр. по 90 г с висок % какао (85%)
  • за крема
  • сладкарска сметана - 400 г
  • маскарпоне - 300 г
  • течен шоколад - 200 г бял (заделете 1 - 2 с.л. за декорация)
  • бейлис - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред заделете 10-12-14 (колкото парчета ще е тортата) еднакви по големина ягоди) и пригответе крема. В дълбока купа разбийте с миксер охладената сладкарска сметана. Добавете маскарпонето, Бейлиса и леко размекнатия бял шоколад.

В друга купичка сложете ягодовото сладко (препоръчително е да ползвате домашно) и го разбъркайте с 250 мл гореща вода. С него ще сиропирате блатовете на тортата.

Във форма за торта сложете първия блат и го сиропирайте. Намажете с крем. Наредете чаените бисквити и върху тях наслагайте половинки ягоди.

Поръсете с накълцан на малки парченца тъмен шоколад. Сложете втория блат, сиропирайте и процедирайте по същата схема - крем, бисквити, ягоди и шоколад.

След като поставите третия блат, сиропирайте го съвсем лекичко, намажете го с крем. Загладете тортата отгоре и поставете формата в хладилник за няколко часа да стегне.

Отстранете подвижния ринг. Загладете тортата отстрани.

На заделените в началото ягоди не махайте дръжчиците и листенцата.

Разтопете единия черен шоколад с малко сметана. Потопете всяка ягодка до средата в шоколад и наредете в кръг една до друга шоколадовите ягоди.

Декорирайте тортата с бял и тъмен шоколад.

Оставете на хладно тортата с шоколад и ягоди да стегне и тогава я разрежете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: