Начин на приготвяне
Приготвяме първо плънката, защото трябва да престои една нощ в хладилник. В дълбок съд сипваме сметаната и я загряваме на умерен огън. Добавяме захарта, натрошения шоколад и карамела и разбъркваме до получаването на гладка, еднородна смес.
Сваляме шоколадово-карамелената смес от котлона и в нея изсипваме портокаловия ликьор. Изчакваме я да се оглади и я прибираме в хладилник за 12 часа.
За приготвянето на блатовете първо трябва да пресеем брашното заедно с бакпулвера и нишестето. Добавяме предварително разбитите яйца, ваниловата захар и маслото. На котлон загряваме сметаната, а вътре начупваме шоколада и разбъркваме до получаването на еднородна смес, която добавяме към останалите продукти за тестото и разбъркваме.
Изсипваме готовата смес във форма за печене и изпичаме в сгорещена на 180 градуса фурна за около 25-30 минути. Оставяме го леко да се охлади и срязваме на две хоризонтално.
Долната част се намазва с отлежалата плънка. Покрива се с горната.
Глазира се със смес от сметана, която сме разбили със захарта. Посипва се с какао и се украсява с шоколадови бонбони и по желание розички от сметана.
Преди поднасяне трябва да престои няколко часа в хладилник.