Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца на фурна с мед и провансалски билки

Свински ребърца на фурна с мед и провансалски билки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свински ребърца на фурна с мед и провансалски билки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
05/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Тези свински ребърца с мед приличат на сбъднатата кулинарна мечта на всеки уважаващ себе си лакомник"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • провансалски билки - 1 - 2 с.л. или на вкус
  • сол - 1 с.л. равна или на вкус
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте свинските ребра, както са цели, с черен и червен пипер, сол, билките и зехтина. Завийте със стреч фолио и приберете в хладилник за едно денонощие.

След като престоят и се овкусят добре ребрата, махнете прозрачното фолио, намажете ги с мед и горчица и завийте отново, този път с алуминиево фолио.

Загрейте фурната до 180 градуса и печете плътно завитите ребра 1 час, след това отстранете фолиото увеличете фурната на 200-210 градуса и продължете печенето за около 15-20 минути от всяка страна или до желания от вас загар. Може да срежете месото, за да проверите степента на изпичане, тъй като зависи от дебелината на ребрата и колко мазнина има по тях.

Когато са готови свински ребърца на фурна с мед, извадите от фурната, отново завийте за 5 минути, преди да нарежете на отделни ребърца и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Kostoff
Maria Kostoff
Е, това вече изглежда много приятно... Ще го опитам при първа възможност, макар че въобще не се съмнявам, че ще е супер ;)
06.06.2019 12:21
1