Начин на приготвяне
Натъркайте свинските ребра, както са цели, с черен и червен пипер, сол, билките и зехтина. Завийте със стреч фолио и приберете в хладилник за едно денонощие.
След като престоят и се овкусят добре ребрата, махнете прозрачното фолио, намажете ги с мед и горчица и завийте отново, този път с алуминиево фолио.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете плътно завитите ребра 1 час, след това отстранете фолиото увеличете фурната на 200-210 градуса и продължете печенето за около 15-20 минути от всяка страна или до желания от вас загар. Може да срежете месото, за да проверите степента на изпичане, тъй като зависи от дебелината на ребрата и колко мазнина има по тях.
Когато са готови свински ребърца на фурна с мед, извадите от фурната, отново завийте за 5 минути, преди да нарежете на отделни ребърца и поднесете.
Добър апетит!
Коментари