Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински мариновани ребърца на фурна с гарнитура

Свински мариновани ребърца на фурна с гарнитура

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свински мариновани ребърца на фурна с гарнитура
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Мариновате, хапвате и после се фукате откъде сте взели рецептата за най-вкусните свински мариновани ребърца на фурна"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1.5 кг крехки
  • мед - 50 мл течен
  • уни сос - - 50 мл
  • кетчуп - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • гарнитура
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • праз - 1 стрък
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, смесете течния мед, уни соса и кетчупа, разбъркайте.

В готовата марината оваляйте крехките ребърца, завийте със стреч фолио и ги поставете в хладилник за 2 часа. След което, поставете ребърцата в средата на тавата.

Обелете и нарежете на едри парчета картофите, морковите и праза, поръсете ги с олиото, ригана и сол на вкус, подредете ги около ребърцата.

Завийте тавата с алуминиево фолио и ги поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност за около 90 минути.

С едно печене имаме вкусни печени ребърца и гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: