Начин на приготвяне
От брашното, млякото и маята се замесва тесто за пица. Прибавят се жълтиците, маслото, солта кимионът и се омесва добре.
Тестото се оформя на топка и се оставя да втасва около 30 мин.
Омесва се отново и се разточва.
Слага се в добре намаслена форма, като краищата се повдигат по стените.
Шунката се нарязва на парченца и заедно с лука и олиото се запича за 2 мин при 600 Вт.
Прибавят се почистените и нарязани на кубчета зеленчуци и се държат 2 мин при 600 Вт.
Налива се виното, прибавят се подправките и се държи още 2 мин при 600 Вт.
Плънката се разпределя върху тестото, поръсва се с магданоза и кашкавала и пицата се пече 14 мин при 600 Вт.
ВРЕМЕ: 20 мин