Начин на приготвяне
Замесете тестото, като пресеете брашното, направете кладенче, сложете зехтин и сол. Затоплете водата и разтворете маята в нея, оставете за 15 мин да шупне.
Добавете маята към брашното и месете до получаване на гладко тесто. Покрийте и оставете да втаса за час.
Разделете тестото на три части. Едната част разточете на кора, сложете в тава или върху скарата на фурната, като преди това постелете хартия за печене.
Намажете кората с кетчупа, поръсете с подправките, сложете парчетата шунка, филето нарязано на кубчета и парченцата шпек.
Доматите и гъбите нарежете на парчета и ги добавете, сложете на места от топеното сирене и поръсете с настърган кашкавал.
Сложете в загрята фурна на 180 градуса и печете пицата до готовност около 25 мин.
Бележка: Ползвайте гъби консервирани, мариновани или предварително сотирани, аз направих грешката да ги сложа сурови и вкусът не беше особено приятен.
Останалото тесто сложете в плик във фризера или оформете още две пици, но си подгответе и още продукти, описаните са за 1 бр. средна пица.
Пицата с шунка и гъби е готова.
Коментари