Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Сиропирани цветя Сладко блаженство

Сиропирани цветя Сладко блаженство

Сиропирани цветя Сладко блаженство
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
"Само едно може да е по-сладко от това да опиташ тези сиропирани цветя - да ги приготвиш за хората, които обичаш"

Необходими Продукти

  • Продукти за тестото
  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • олио - 90 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • грис - 100 г
  • оцет - 1 супена лъжица
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 пакет
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 3 в. ч. по 200 мл
  • За плънката
  • орехи - смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 2 в.ч. по 200 мл
  • вода - 3 в.ч.
  • лимони - 1 Резен
  • канела
  • шамфъстък
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява предварително, а ядките се смилат, като може да се използват както орехи, така също фъстъци и/или бадеми.

Сложете брашното в подходящ съд, а в друг сложете смлените орехи и канелата и разбъркайте добре. В друга купа сложете кравето масло, олиото, киселото мляко, оцета, бакпулвера, гриса и шипка сол. Разбъркайте добре продуктите до получаването на хомогенна смес.

Започнете да добавяте по малко брашното, като целта е да омесите меко, леко ронливо, но нелепнещо тесто.

Късайте от тестото топчета с големината на орех, леко сплескайте с ръце и сложете по 1 ч.л. от плънката, затворете и направете топка. Подредете сладките топки в тава, покрита с хартия за печене. Когато направите топките, взимайте ги една по една и ги оформете, както е показано на снимките.

Ако искате и цвят, потопете капачката в канела или какао! След като е готова шарката, по средата натиснете с показалец да се образува вдлъбнатина.

Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до порозовяване. Аз сложих тавата в средното ниво на скарата.

Докато сладките се пекат, пригответе сиропа. В касерола сипете захарта и водата и сложете върху котлона. Когато заври, прибавете резен лимон и варете около 10 минути на умерен огън.

Сладките се оставят да се охладят и се заливат с топъл, не горещ, сироп. Оставят се да поемат от течността.

Сиропираните сладки се украсяват с канела, шамфъстък и кокосови стърготини и се поднасят.

Източник: Birgul Ismailova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: